2015

    Nytt år, nye muligheter!

2015 har vært Ezzi sitt år! Det startet i april da vi fyllte bilen og kjørte til Bergen på dobbelutstilling: NKK og Norsk Spanielklub. På NKK ble Ezzi 2.beste tispe med Cert og res.CACIB og dermed Norsk utstillingschampion! Dag 2 ble hun også 2.beste tispe. Celia slo til med res.cert på dag to i Bergen! Vi var godt fornøyd med resultatene etter helgen da vi vendte nesen hjemover. 

Litt senere i april tok vi turen til Sunndalsøra, og det skulle også vise seg å bli en vellykket tur. Vi var en gjeng fra trøndelag som leide et helt hus, og med de snille hundene våre var det ikke noe problem å ha 11-12 hunder under samme tak. På lørdag var det Norsk Spanielklub som arrangerte. Ezzi stilte som eneste Welsh og ble BIR.
    På søndag plasserte Celia og Lise seg som 3.beste tispe, og Celia fikk sitt første Cert! Ezzi ble BIR og senere BIG2 i en stor og fin gruppe!

I Juni arrangerte vi (NSK avd. Trøndelag) sporprøve. Der sporet Ezzi til en 1.premie og fikk sin andre titel: Norsk Viltsporchampion! Helga etter var vi på Steinkjer og deltok på sporprøve. Det endte med en 1.premie med HP på Ezzi!

På en varm dag i juli gjorde Ezzi en super jobb og ble BIR på NKK Trondheim! Dette gav henne CACIB nr 2! Senere ble hun shortlistet i gruppefinalen. Vi var strålende fornøyd!

Litt senere i juli ble det en helgatur til Sverige, nærmere bestemt Köping og Svensk Kennelklub-utstilling. Ezzi fortsatte i fin stil, og ble 3.beste tispe med Cert. Nå kunne hun også titulere seg som svensk utstillingchampion! 

I august var det Celia som skulle imponere! Uten all verdens med trening, stilte vi til start på jaktanleggsprøven. Celia stormet fra start og domeren var mektig imponert over arbeidsevnen til den unge hunden. Hun hadde ikke tenkt å apportere på land, men gjorde en super innsats med vannapporten. Hun besto med glans! Lille jegeren min.

I September tok vi turen til Østersund og de svenske skoger for å gå blodspor. Ezzi gikk et supert spor, fikk 1.premie og sin 4. tittel! Helt utrolig!   
Senere i september besto også Ezzi jaktanleggsprøven.

Vi tok også turen til European Dogshow (EDS). Den lørdagen var det NSK-utstilling og Celia kranglet (med Lise, hun ville ikke stå..) seg til å bli nr 2 i en stor juniorklasse, for rasespesialist Ray Smith. EDS var ingen høydare med tanke på resultater. Men det ble en koselig helg likevel.

I November var det endelig klart for dobbelutstilling i Åre, en av årets koseligste utstillinger. Søndag ble Ezzi BIR Jakt (eneste welshen med jaktmeritter), Celia fikk ck. Ezzi endte med å bli BIS4 jakt og fikk en stor og fin rosett for det.

Bare 14 dager etter Åre, var det klart for det som skulle bli årets tur! Findland stod for tur. 4 smågærne damer, 7 hunder og masse pikkpakk fyllte bilen. Vi skulle ta ferga fra Umeå til Vasa, og det skulle vise seg å bli spennende nok. Dårlig føre, bilulykker og omkjøring gjorde at klokka gikk fortere enn oss, og tidskjemaet vårt holdt på å sprekke. Heldigvis ventet ferga i 4 min på oss, slik at vi kom oss med, puh!

Da vi endelig kom fram til messehallen i Helsinki, måtte vi bare få fart på føttene og komme oss inn. Det ble litt stress, men vi rakk det akkurat. Ezzi fikk excellent uten noe mer. Det var masse fine welsh å konkurrere mot. Men team Trøndelag hentet hjem to titler og et res.cert denne dagen.

Dagen etterpå kjørte vi fra hotellet i god tid. Denne dagen fikk vi også med to titler, et cert og et res.cert! Så alt i alt var vi godt fornøyd, selv om ikke jeg og Ezzi gjorde det så bra. Det ble en fin og minnerik tur til Finland med de beste reisekameratene man kan ha.

Helga etter suste vi tul Stockholm og Nordiskvinnerutstilling. Ezzi var nedrøytet så det ble for tøff konkurranse for henne.

Det var 2015 kort oppsummert. Nå er vi spent på hva 2016 bringer. Håper på små valper iløpet av våren. også skal vi se om dette kan bli Celia sitt år ;) 

 

Ezzi og Mira fikk 1.pr med HP!

Cruz og Celia besto jaktanleggsprøven!

BIS 4 Jakt!

I helga var det dobbel SSRKutstilling i Åre. Ei utrolig koselig utstilling. Lørdagen gikk ikke så bra for oss, men på søndag ble Ezzi BIR jakt og senere BIS 4 Jakt! Ezzi var den eneste welshen med jaktmeritter, så da hun fikk ck ble hun automatisk BIR jakt. Best In Show Jakt gikk til reisekompis Dexter (Winton Outrun The Sun). Vi er godt fornøyd med at vi i det heletatt ble plassert i BIS Jakt-konkurransen, og fikk med oss en stor og fin, glitrende rosett hjem :) Celia ble nr 2 i unghundklassen med ck.

 

Vår første offisielle jobb som godkjent ettersøksekvipasje ble veldig enkel, heldigvis. Vi hadde en avtale med et jaktlag som skulle ha tak i to elger. Flinke jegere gjorde at vi ikke trengte ut i skogen i det heletatt. Så selv om vi har vært på "vakt" i helga, har vi ikke merket at vi har vært på jobb, og det er jo det beste.