2016

 

Celia har fått valper!

22. desember fikk Celia 7 velskapte små<3 Hun hadde termin på julaften, men de kom heldigvis litt før. Det er oppdretteren hennes som har henne og dette kullet (kennel Cocoline). Far til de små er CH Sandicam The Look Of Love fra Australia.

Valpene er nå 3 uker gamle,  øyner og ører har åpnet seg, og de går rundt i valpekassen som bare det!


Gleder meg til å følge Celiabarna videre<3

 

6 måneder gamle!

Tenk at det allerede har gått 6 mnd siden Ezzi fikk sine valper! Tiden har gått så fort.

Det var mitt valg å ha et kull på Ezzi, og det var mitt ansvar å sørge for at valpene skulle få et godt liv også etter at de flyttet herfra. Jeg tenkte mye på dette. Hvordan kunne jeg vite at de familiene jeg valgte ut, ville gi valpen et godt liv? Det kunne jeg ikke vite, desverre... Men alle de andre oppdretterne jeg snakket med om dette var enige om en ting; følg magefølelsen!

Det var mange som var interessert i valp, og jeg hadde en vanskelig jobb foran meg. Helst ville jeg ha alle valpene selv, men det hadde jo ikke gått.

Når valpene ble 8 uker og deres nye eiere kom for å hente dem, hadde jeg en veldig god magefølelse og det var overraskende greit å sende valpene til sine nye hjem. Alesso var førstemann ut, og han skulle helt til Narvik! Han skulle ikke bare forlate flokken, men han skulle reise med både tog og fly for første gang. Jeg må ærlig innrømme at jeg felte mine modige tårer etter å ha kjørt Alesso og Knut Andre til togstasjonen. Jeg var veldig sikker på at jeg hadde valgt riktig hjem til Alesso (og det er jeg fortsatt), men han, som alle sine søsken, hadde virkelig satt sine spor i hjerte mitt. Også var det litt spesielt med han som flyttet først.

I dagene som fulgte flyttet de 4 andre også. De er godt spredt rundt i Norge; Narvik, Bergen, Elverum, Trondheim og Skogn. Heldigvis ble Aldwyn igjen her, og han har virkelig sjarmert alle på sin veg, spesielt meg.

 

Jeg var spent på om jeg hadde valgt riktige hjem til valpene, men nå er jeg sikker på at de har kommet til gode hjem! Med bare positive tilbakemeldinger, er jeg en godt fornøyd oppdretter. Som valper flest har det vært, og er fortsatt, litt pøbelstreker, men dette hører med ;)

Så tusen takk for at dere tar så godt vare på valpene "mine" <3

Valpeshow i Trondheim

I dag var vi i Trondheim på valpeshow med dommer Trond Are Karlsen. Der ble Nala BIM og Aldwyn BIR og BIG 4 (var totalt 8 som stilte i gruppen)! I kritikken til Nala står det blant annet at hun er "en energisk tispe med et vakkert, velskåret hode", og det synes jeg stemmer veldig bra!

Aldwyn får i sin kritikk skryt for sine bevegelser: "meget effektive sidebevegelser med god steglengde." Og ellers er det mye skryt i kritikkene :) Jeg er superstolt av småstjernene mine<3

Dobbelutstilling i Åre!

På fredagen fyllte vi bilen med hunder og utstyr nok en gang, og satte kursen mot Åre. Dette er jo nesten hjemmebane for oss. Jeg hadde med Celia, Aldwyn og Nala. De to unge røde, har aldri vært på hotell, men det tok de på stark labb. Både hotellivet og utstillingslivet var helt problemfritt for de to debutantene.

Lørdag ble Nala BIR og nr 5 i gruppefinalen, og Aldwyn BIM! Celia ble BIM jakt.

På søndag var det ny runde med Jan Erik Ek som dommer. Celia vant bruksklassen med ck og ble BIM jakt. Denne dagen byttet Nala og Aldwyn plass. Aldwyn ble senere BIG4!

Jeg er utrolig fornøyd med helgen, og det var godt å se at Aldwyn og Nala kosa seg på utstilling. Ekstra morsomt var det å høre mitt kennelnavn fra høytaleren i gruppefinalene, det var nytt for meg :D

Celia venter valper!

Celia har gjort seg flid med julegavene i år! 24.desember, selveste julaften, har hun termin! Dette kullet er det oppdretter Lise som skal ha, så nå skal Celia flytte til Lise og gjengen i et par måneder. Mer info om kullet på www.kennelcocoline.com

Norsk Kennelklubutstilling avd. Trøndelag

Celia har vært på ferie til Lise i nesten 14 dager nå. Der har hun hatt det supert! Gått turer i skogen, badet i elva og herja med broder Cruz og alle de andre. I helga var det utstilling i Trondheim så jeg fikk min snille søster til å passe Ezzi og valpene sånn at jeg kunne være med å stille Celia selv i går. Det var litt godt å komme seg ut en tur og treffe masse trivelige spanielfolk igjen. Vi traff foresten oppdretterene til Ezzi som tok turen helt fra Umeå. De kom innom og hilste på valpene på hjemveien og de synes de var veldig søte:)

Jeg hadde meldt på Celia i bruksklasse. Dommer Jari Partanen likte henne veldig godt, og hun vant klassen sin med ck. Dermed skulle hun møte onkel Lego i BIR/BIM bruks. Celia showet jammen til seg BIR bruks! I beste tispeklasse var det ca 10 stk (var litt nervøs så klarte ikke helt å holde styr på alt rundt meg), og det var mange fine tisper. Dommeren begynte å plassere de og jeg og Celia sto bakerst da dommeren plutselig ville at Celia og tispa som stod som nr 4 skulle løpe en runde. Dette endte med at vi ble satt fram og Celia endte som 4. beste tispe med cert!!! Det var helt utrolig! Som eneste BIR med bruksmeritt ble hun også BIS bruks! Det var veldig morro, og jeg trengte virkelig denne oppturen!

Etter endt utstilling ble Celia med hjem. Ezzi ville ikke ha henne i nærheten av valpekassen og Celia godtok det. Idag har ting snudd og Celia har fått hilse på valpene<3

Uke 6

Magen vokser! Ezzi er i fin form, men synes det er litt tungt. Hun rusler bare ved siden av når vi er på tur, men kan fortsatt finne på å frese fra seg en runde med Celia.  I dag tok vi ultralyd igjen for å se hvordan det går med de små, og det var masse aktivitet i magen! Vi ble stående å se på to stykker som hadde hikke<3 For to uker siden var de bare som små erter, og nå kunne vi se at det var små hunder inni der. Vi så tydelig ryggraden og hode, vi så at de sprella med føttene, og vi så tilogmed at den ene gjespet! Veldig fasinerende og koselig å se<3

Hovedutstillinga i Tønsberg!

Det ble en "liten" helgatur til Tønsberg i helga. Siden Ezzi har valper i magen sin, ble hun satt igjen hjemme til Hilde. Celia var meldt på begge dagene.

Lørdag var det fint vær og stor trivsel rundt ringene. Jeg og Celia var ikke helt enige i ringen, så jeg slet litt med å få henne til å stå i ro. Søndagen gikk det mye bedre, i grått regnvær, og Celia viste seg veldig bra. Hun fikk ck og møtte dermed sin vakre far, Dexter i BIR og BIM Bruks. Dommeren likte de to veldig godt, men Celia er litt uferdig. Dex ble BIR bruks og Celia BIM bruks! Det var veldig morro med far og datter på BIR og BIM-bilde :)

 

Forhåpentligvis blir det valper i slutten av juni!

På mandag kjørte jeg og Ezzi ned til Stockholm for å møte Collin. Vi tok en test og fant ut at tiden var inne, så det var ikke noe å vente med. Collin og Ezzi fant tonen fort, og etter litt flørting var 1. paring i boks.

Vi ble tatt godt i mot av Carsten og Urban på Kennel Welford, og hadde et veldig trivelig opphold der. Vi fikk til og med et eget lite, utrolig koselig hus å bo i mens vi var der! Dessuten hadde de en superfin skog rett bak huset, som jeg og Ezzi fikk sjekke ut på tirsdagsmorgenen. Først en tur med Ezzi, så en tur med herlige Collin.

Jeg er utrolig glad og takknemmelig for at vi fikk bruke Collin til vårt første kull. Jeg har veldig stor tro på denne kombinasjonen, og håper det blir valper her, rundt den 20.juni.

Snart blir det date!

Ezzi er snart klar for date med Colin. Det blir nok tur til Stockholm på oss til uka ;)

Ezzi har fått løpetid!

Endelig! Hun ventet på Celia, så nå har de begge løpetid. Jeg rekner med at det blir paring om ca 12-14 dager, så får vi se hvordan det går:)

Nr 6 på lista over årets utstillingswelsh!

Ezzi klarte å bli nr 6 på lista over årets welsh 2015! Det er faktisk ikke så værst med tanke på at hun har stilt som eneste welsh på flere utstillinger, og der er det ikke så mange poeng å hente... Men hun ble BIR og shortlista i gruppefinalen på NKK Trondheim (2 welsh stilte), og ble nr 2 i gruppa (!) på Sunndalsøra. Dessuten har hun plassert seg i beste tispekonkurransen på flere store utstillinger, og dermed klart å samle opp noen poeng. Vi er derfor godt fornøyd med 6. plass! :)

Vi venter fortsatt på løpetid - den lar virkelig vente på seg! Jeg tror Celia snart løper så da tror jeg Ezzi henger seg på. Dette er en tålmodighetsprøve! I skrivende stund passer jeg på Marta (mamman til Celia) som er drektig på dag 58 i dag! Fødselen kan starte når som helst - spennende! :)

NR 10 på allsidighetslista!

Med poeng fra jaktanleggsprøve, blodsporprøver og utstillinger endte Ezzi opp som nr 10 på allsidighetslista til Norsk Spanielklub! På den lista var hun også 2.beste welsh, welshen som slo henne tronet øverst på hele allsidighetslista! Det er vi utrolig fornøyd med! For å i det heletatt komme med på lista må man ha poeng fra to bruksgrener + eventuelt utstilling.

På sporlista endte hun på 16.plass, og det er også veldig bra med tanke på at det bare ble 3 prøver på oss i 2015.

Siden vi satser på valper på Ezzi i 2016, er det Celia sin tur til å komme seg inn på listene ;) Det blir spennende!

Valpeplaner for 2016