Slutten på utstillingsåret 2017!

Vi rundet av utstillingsåret med en liten tur til Stockholm, bare ei uke etter at vi var i Finland... Ja, vi er gale! I Finland fikk North (Celiadatter) en juniorvinnertittel: Helsinki Juniorvinner 2017! Aldwyns beste resultat fra Finland ble 3.beste junior med CK.

Utslitt og litt lei etter en lang tur til Finland, pakket vi bilen på nytt bare 5 dager senere for å dra til Stockholm. Vi var ikke så veldig motivert for den turen :p

Jeg er glad for at vi dro. Aldwyn ble nr 2 i juniorklassen med CK (én plass unna tittel!!). Det var en stor og fin juniorklasse på 10 stk.

Nå har vi tatt juleferie, og Ezzi og hennes voksende mage er i fokus <3

Ezzi er nå ca 5 uker på vei. Hun er i fin form og nyter de late førjulsdagene.

Her ser vi 3 fosterblærer i magen til Ezzi!

SSRK Østersund!

I helga var det dobbelutstilling (spanielspesial) i Østersund. Jeg hadde med meg Aldwyn og Celia, Celia i høyløp... Aldwyn har vært litt frustrert de siste ukene pga løpetid på både Ezzi og Celia, så han har ikke spist så mye. Jeg hadde ingen forhåpninger med han i helga siden han er litt tynn og tullete. Til tross for dette sjarmerte han begge dommerne og ble beste hannhund med CERT begge dagene! Det var helt utrolig! Jeg er så stolt av lillegutten min!

Celia ble nr 2 i en stor åpenklasse begge dagene. På søndag fikk hun ck. North (Celia's datter) ble nr 2 i en stor juniorklasse begge dagene, med ck på lørdag. Comet (Celia's sønn) ble 2.beste hannhund med CERT på lørdag, og 3.beste hannhund med CERT på søndag! Småguttene fikk med seg mange sløyfer hjem <3

NKK Lillestrøm!

I helga var vi på Lillestrøm på Dogs4All - Norsk vinnerutstilling. Jeg hadde bare med meg Aldwyn og Nala, men fikk varmet opp i ringen ved å hjelpe Lise som hadde med seg 5 hunder. Comet (sønn av Celia) vant en sterk juniorklasse med ck og fikk tittelen norsk juniorvinner 17! Jeg fikk gleden av å stille Blitz, mens Lise stilte North (begge er døtre av Celia og de stilte sammen i juniorklasse). Blitz ble nr 2 med ck (én plass unna tittel!) og North ble nr 3 i en stor juniorklasse! Fine barn Celia har!

Så var det Aldwyn sin tur. Han ble nr 3 i en sterk juniorklasse, men fin kritikk fra dommer John Thirlwell (oppdretter av welsh springer spaniel, kennel Ferndal). Nala slo til å vant juniorklassen med ck! Hun fikk dermed tittelen Norsk juniorvinner! Det er utrolig stort og jeg er veldig stolt! Nala bor til deleierfamilie, og jeg er veldig takknemlig for at de tar så godt vare på henne og holder henne i fantastisk kondisjon!

 

SKK Sundsvall

Alarmen var satt på 02.40 natt til lørdag. Jeg hadde store planer om å legge meg tidlig for å få kvila meg opp litt. Akkurat som om jeg får sove da... Siste gang jeg så på klokka var 01.17, så det vart ca en time med søvn. Jeg våknet 02.39 av at Celia bjeffet til før alarmen ringte, og så ringte det på døra. Anne Berit er alltid ut i god tid, til og med midt på natta! Lys våken og blid sto hun på trappa klar for tur.

Det regna godt da vi kjørte herfra og over fjellet slutrert det så det var bare å kjøre rolig. Vi var i Sundsvall før 8 og hadde god tid på å komme oss på plass. Veldig godt å ikke måtte stresse før man skal inn i ringen.

Ezzi var på weekend-tur til Nala med fam, så jeg hadde bare Aldwyn og Celia med meg. Celia skulle først i ringen. Jeg var veldig spent. Celia skuffet ikke og slo til å ble nr en i åpenklasse med ck!

Så var det Aldwyn sin tur. Jeg er like spent hver gang han skal inn. Aldwyn vet hva han skal gjøre og han gjør det med stil <3 Han endte som 3. beste hannhund med reserve cert! Onkel Ringo ble BIR og endte til slutt som BEST IN SHOW!

Det var en fin tur! Og det var veldig godt å komme hjem å sove litt også :p

 

 

BIR og BIM på juniorene!

1.septmber var vi på nasjonal utstilling på steinkjer - 35 min unna, det må vel kalles hjemmebane :)

Jeg stilte Ezzi, Aldwyn og Nala. Førstemann ut var Aldwyn. Desverre var han pittelitt halt på en bakfot. Til tross for det fikk han CK og ble beste hannhund. Kan vel inrømme at det bare var 3 welsh totalt den dagen :p Så var det Nala sin tur. Hun bor ut til en veldig trivelig familie som holder henne i super kondisjon. Hun har ikke så mye utstillingstrening, men hun er et naturtalent og tar showet på strak labb. Også hun fikk CK. Litt travelt å stille 3 hunder på rad, men det går godt når man har gode hjelpere ringside <3

Jeg hadde tenkt at Ezzi skulle være stjerna denne dagen, men der tok jeg feil. I beste tispe fikk Lise stille Nala siden jeg skulle satse på Ezzi, og jammen tok de innersvingen på oss! Lise fikk også stille Nala i BIR/BIM da jeg stilte Aldwyn selv. Vi tok en runde og da vi kom rundt smilte dommeren og sa at jeg valgte feil hund i dag, og gav BIR-sløyfta tal Nala. Men det var helt greit! :)

I gruppa stilte jeg Nala selv, og i ei fin gruppe ble vi satt opp som nr 4!! Så gøy at lille-jenta gjorde det så bra <3

Utstilling og A-hofter!

Anton (Z. Arrives With Style) har A-hofter! A-kullet har nå blitt 1 år og HD-røntgen står på planen. Jeg har vært i kontakt med alle valpekjøperne og hele gjengen har det bra! De er fortsatt litt rampete, men det er bare sunt ;)

 

Dette har vært en innholdsrik helg. Lørdagen startet 05.30, nok en gang med full bil (9 hunder) på tur til utstilling. I 8 tia var det allerede strålende sol og 20 grader. Skjønte fort at det var dumt å droppe solkremen....

Marie-Luise Doppelreiter fra Østerike var hentet inn til å dømme på spanielspesialen vår i år. Jeg hadde meldt på Ezzi, Aldwyn og Nala. Aldwyn var først ut. Han begynner å bli proff på disse utstillingsgreiene, og sjarmerte dommeren som satte han opp som 3.beste hanne med res.cert!

Nala skulle inn i ringen rett etter beste hannhund så Lise sto klar med henne. Nala var i hundre over at det endelig var hennes tur til å bli med, så vi måtte bruke den første runden til å få roa litt ned. Nala sjarmerte også dommeren, men på en litt annen måte. Når dommeren åpnet munnen og bøyde seg ned for å se på tennene, kom det en ukontrollert rap fra Nala... Dommeren tok det heldigvis med et smil :p Nala ble 3.beste tispe med CERT! Hun ble stilt av Lise i beste tispekonkurransen. Jeg valgte å stille Ezzi, som også hadde fått ck, selv. Det er jo så lenge siden hun har vært i ringen. Min røde prinsesse vet hva hun skal gjøre og hun gjorde det til gangs på lørdag! BESTE TISPE!! Og BIS2 Bruks, bak Allina til Vanja som ble både BIS bruks og BEST IN SHOW! For en dag!

 


Allina (CH Winton All In) og Ezzi som BIS og BIS2 bruks <3

 

Ezzi var nok litt fassinert av rosetten... BIR ble Sauron fra Sverige.

Søndag var det NKK-utstilling med dommer Paula Heikkinen- Lekhonen fra Finland. Aldwyn ble 5.beste hanne. Nala var ikke helt dommerens type og fikk en very good. Celia ble nr 3 i åpenklassen (av 8 stk) med ck.

Hundene gjorde det bra til tross for at jeg hadde en elendig dag. Sliten etter gårdagen, også blir vi møtt av leire og masse vann... Mye vits i å styre med pelsstell.. Der vi hadde satt opp teltet var det blitt et lite basseng så vi måtte flytte teltet til et LITT tørrere sted.

I beste hanne skulle jeg hjelpe Lise å stille Cruz. Det gikk jo som det måtte gå, så klomsete som jeg er. Rett ut i første sving - føttene forsvant under meg og der lå jeg... Jag var gjørmete så og si fra topp til tå, og jeg hadde fortsatt 3 hunder igjen å stille. Jeg klarte ikke å gå i ringen med Celia, men Lise stilte opp og viste henne på beste måte!

Jeg var så heldig å få være med å stille Viva i oppdretterklassen til Vanja, Winton. I sterk konkurranse endte vi som BIS3! <3

Blodsporprøve!

Nå er det to år siden vi var på sporprøve sist. Siden jeg skulle være sporlegger på prøven til retrieverklubben i helga, så kunne liksågodt melde på Ezzi også.

For 2 måneder siden hadde Ezzi sin første løpetid siden valpene, og nå er hun blitt litt innbilt... Hun har litt melk i pattene og er litt daff. Prøven ble betalt for ein stund siden, så jeg ville ikke trekke henne heller.

Lørdags ettermiddag dro jeg til Steinkjer for å legge spor. Det var meldt masse regn fra kl.17, så jeg møtte opp kl.15. Jeg la spor på samme sted på prøven for 2 år siden, så jeg husket terrenget sånn passe. Blod, skank, merkebånd og gps'n var med. Det er en trygghet å bruke gps slik at man vet nøyaktig hvor sporet går.

Jeg kjente meg igjen i terrenget og begynte å legge spor. Oppdaget fort at jeg ikke hadde startet på "riktig" sted... Jeg startet der jeg hadde tenkt at sporet skulle slutte! Sporet ble altså lagt baklengs fra sånn som jeg hadde lagt tidligere. Men det gikk bra, og dette endte faktisk med å bli vinnersporet! En 11 år gammel springer som var døv, jobbet seg godt gjennom sporet endte som prøvens beste hund. Det var morsomt å gå bak som sporlegger. Det skal sies at jeg fikk litt vondt i magen og ble litt svett da vi kom til sporstart og jeg oppdaget at det ikke var noe strek på gps'n!!! Jeg vet ikke hva som hadde skjedd, men sporet hadde ikke blitt lagret. Heldigvis husket jeg godt hvor sporet gikk!

På slutten av mitt andre spor, som heller ikke hadde blitt lagret på gps'n, kom klumpen i magen flygende tilbake. Vi kom over en liten topp og oppdaget at det hadde blitt en stor dam på den myra jeg hadde krysset med sporet! Skuffet og litt irritert på regnet fulgte jeg etter og ble veldig imponert da hunden fulgte sporet rett ut i dammen! Det var så mye vann at den (engelsk springer) nesten måtte svømme. Jeg var veldig letta da vi kom til skanken 20 meter etter den badinga!

Så var det vår tur. Vi var blandt de siste som gikk. Siden Ezzi var litt daff og hadde rota mye på det siste treningssporet for 3 dager siden, var jeg litt negativt innstilt. Det har jeg kjefta på meg selv for i ettertid!

Ezzi visste godt hva som skulle skje, og hun tok lett opp sporstart. Etter ca 50 meter lettet det en sommerfugl fra bakken, rett under nesa på Ezzi. Den ville hun gjerne jakte på... Hun fortsatte stødig og gjorde et veldig godt tapsarbeid når hun mistet sporet. Der fikk jeg litt "kjeft" fra dommer for at jeg ikke stolte nok på henne. Ezzi markerte sårleie og etter ca 23 minutt lå skanken rett foran oss! Da ble jeg letta! Dommeren sa at dette gikk bedre enn jeg trodde. Og det fikk han jammen rett i! Forsamlingen lo godt da jeg mistet munn og mæle og "HÆ!" var alt jeg klarte å si når Ezzi ble kåret til prøvens 2. beste hund! Ezzi elsker å gå spor og hun ER GOD på det! Hun er rå og jeg skal aldri tvile på henne igjen<3

Tyr (11 år) på 1.plass, Ezzi (4år) på 2.plass, og Izzie (7år) på 3.plass.

Utholdenhetsprøve

14.juni deltok jeg og jentene på en utholdenhetsprøve, 20 km på sykkel. Vi syklet på en grusvei og hadde 2 pauser (obligatorisk) i løpet av prøven. Lise og Cruz, og Kathrine og Alexa var også med så det ble en trivelig og sosial sykkeltur. I regnet... Helga før prøven var jeg syk og sengeliggende så jeg så litt mørkt på 20km på sykkel. Men jentene er i god form, og Celia blir så gira at hun trekker enten jeg vil eller ikke. 2 mil var ikke noe problem for dem, og dommeren sjekket at det ikke var noen såre poter eller andre tegn til svakheter underveis. Det var meldt regn og værmeldingen tok ikke feil denne gangen heller. Rene, pene hunder startet, og med meg hjem hadde jeg to våte, hunder som var helt grå av sand og støv. 22.30 var jeg hjemme og begynte å bade hunder. Vi var slitne og godt fornøyd da vi endelig fant senga.

 

Bestått prøve gir tittelen AD, så jentene fikk en tittel hver som belønning for jobben :)

 

 

SSRK Østersund!

21. mai var det spanielspesial i Sverige. Jeg og Lise var selvfølgelig på plass!

Jeg hadde med Aldwyn og Nala. Aldwyn var først ute, og dommer Jari Partanen likte han veldig godt. Faktisk så godt at han ble beste hannhund med Cert!!

Så var det Nala sin tur i en stor juniorklasse på 5 stk. Der ble hun nr 2 med CK og endte tilslutt med å bli 4.beste tispe! Så stolt av juniorene mine <3

 

Fine kritikker fikk de også!

Her er Aldwyn sin kritikk: Mkt trivelig junior med goda proposjoner. Bra maskulint huvud med korrekt lengd. Vacker hals, lite stela skuldror. Utmerket  overlinje. Lite tunn idag, men kroppen har lovande djup. Utmerket kors, Muskuløst bakparti. Lovande rørelser. Vacker pels og presentasjon. Trevligt väsen.

 

Nala sin kritikk:  Mkt lovande juniortik. Härligt feminint huvud med prima uttrykk. For stora øron. Vacker tørr hals. Välvinklad fram. Lovande kropp. Stramt lendparti. Lite fallande kors. Lovande päls. Goda sidorørsler. Utmerket presentasjon. Härligt väsen.

 

Nala i farta

 

 

BIM

NKK Ålesund!

For en dag! Aldwyn viste seg fra sin beste side og sjarmerte dommer Espen Engh (knl Jet's). 10 måneder gammel ble juniorgutten min 2.beste hannhund med CERT!!! Jeg er utrolig stolt av den gutten <3

Dommeren startet med å se på Aldwyn også sa han "har ikke jeg sett deg før?" "Nei, det tror jeg nok ikke" svarte jeg. Så sa dommeren "hmm, det var vel i drømmene mine det da!". Det tror jeg må være det fineste en dommer noen gang har sagt til en av mine hunder.

Dette er kritikken til Aldwyn:

"10 mnd gml velutviklet kraftig maskulin hannhund. Kunne vært litt mer opp på beina, men er iøyenfallende og flott. Kraftfult uttrykksfult hode. Sterk hals. Utmerket forbryst og overarm. Typisk overlinje med svak lendebue. Kraftige brede lår. Balansert vinklet bak. Beveger seg sunt og effektivt på kraftfulle sunne ben."

Foto: Jenny Eliasson, knl Waterstreams

INTERNASJONAL UTSTILLINGSCHAMPION!

Vi startet påska med en liten tur til Finland, nærmere bestemt Vasa. Jeg hadde med meg Ezzi og Aldwyn på tur, og vi hadde trivelig reisefølge med Hege og Winton (Tjommi).

Ingen tur uten noen humper i veien, og da snakker jeg ikke bare om telehiven på veiene. Det startet allerede da jeg betilte plass på ferga fra Umeå til Vasa. Jeg booket båten kl.18 på lørdagskvelden, og hjem igjen kl. 08.00 på søndag. Og da hadde vi oppmøte på utstillingen kl. 10.00 på søndag - finn en feil...

Det gikk heldigvis greit å få endret slik at vi fikk ta båten kl. 20 på søndagskvelden i stedt for kl. 08 på søndagsmorgenen. 

Så fikk Ezzi løpetid og var på topp når vi var i Finland - med TO hannhunder! Stemning kan du si! Aldwyn skulle debutere i juniorklasse, men hadde nesten ikke spist de siste ukene siden mamman hans har hatt løpetid, og var egentlig litt tynn. I et desperat forsøk på å feite opp Aldwyn og å holde vekta på Ezzi, fôret jeg med både vom, pannekaker, leverpostei, ost, og frolic. Frolicen skulle lage litt problemer for oss. Ezzi ble nemlig dårlig i magen av den, så natt til søndag måtte vi ut midt på natta for at hun skulle få gjøre fra seg. Med nattklær og uten linser hastet vi ut, og hun fikk gjøre sitt fornødne. Nevnte jeg at det var nattklubb på hotellet? Vel, det var det, og det var masse ungdommer der. Også utenfor døra, som tydeligvis ble låst om natta... Inn måtte vi så da var det bare å ta nabodøra inn til nattklubben; i nattdrakt, uten linser og med hund!

Hege og Winton skulle først i ringen. De hadde oppmøte kl.10. Nå var det jo bare såvidt vi fikk med oss Winton gjennom tollen i Finland også! Han manglet nemlig dato i passet på når han ble chippet. Vi ble litt varm i trøya da, men vi kom oss gjennom det også.

Uansett hadde vi i hvertfall beregnet god tid på søndagsmorgenen for å unngå stress før utstillingen. Vi unngikk stress helt til Hege kom på at klokken skulle flyttes en time fram i Finland... Så ble det litt stress likevel.

24 springere og Hege og Winton fløy rundt i ringen som de erfarne utstillerne de er. Et vakkert syn. Så ble det Aldwyn sin tur. I en juniorklasse med to andre som var 6-7 mnd gamlere enn han. og var kommet mye lengre i utviklingen (i kroppen i hvertfall, men ikke akkurat i hode). Aldwyn oppførte seg fantastisk og sto som en prest. Han ble belønnet med en fin kritikk og excellent. En super deby på hans første offisielle utstilling.

Tilslutt var det Ezzi sin tur. Hun vet hva hun skal gjøre så jeg må bare bli med. Plutselig var vi ferdig, og jeg fikk ikke med meg om hun fikk ck. Jeg så ikke kortene hun holdt opp, og ikke skjønner jeg finsk heller. Litt forvirret gikk vi ut av ringen og bort til Hege som smilte bredt. Joda, hun så det rosa kortet! Jeg tvilte litt, men vi ruslet da inn i ringen igjen til beste tispe. Og jammen var vi de første som ble tatt med videre! Nervene lå tjukt utenpå, og  det endte med 2. beste tispe på Ezzi, bak en junior (det kunne nesten ikke blitt bedre!!). Dermed gikk CACIB'et videre til oss, og Ezzi ble da  internasjonal utstillingschampion! (Tittelen må bekreftes av fci før det blir offisielt). Hun fikk også reserve-cert.

Jeg er superstolt, og klarer ikke å tenke på dette fantastiske øyeblikket i Vasa uten og få tårer i øynene. Vi klarte det - jeg og Ezzi!!

Alesso på eventyr!

Alesso har nå flyttet til Svalbard sammen med sin eier for en periode. Er han den første welshen som er der oppe tro? Det blir spennende å følge Alesso på sitt eventyr, og jeg håper på masse bilder fra dem!