Kennelen

Etter mye om og men, ble endelig kennelnavnet "Zenova" godkjent! Jeg sendte inn mange forslag til NKK som kom i retur, så det var ikke enkelt å finne et kennelnavn jeg var fornøyd med og som ikke allerede var tatt. Det endte tilslutt med en kombinasjon av navnene til mine to hunder; "ZE" fra Celia og "NOVA" fra Kosmonova (stamtavlenavnet til Ezzi).

Målet mitt med avelen er "brain and beauty" og naturligvis friske og trivelige hunder! Jeg vil at welshen skal fungere slik den er ment å fungere bruksmessig, samtidig som den er anatomisk korrekt og ser ut som en welsh. Welsh Springer Spaniel er en støtende, apporterende fuglehund som jobber i et kryssøk innenfor skuddhold. Men den er ikke "bare" en fuglehund. Mange welsh går også spor og fungerer som en utmerket sporhund. Ellers er welshen en super familiehund som liker å være midtpunktet. Det er en sprek hunderase som gladlig blir med på tur, og siden den blir veldig lett knyttet til sin eier, holder den seg i nærheten og kan godt løpe løs uten problemer.

 

Om meg

Jeg heter Silje og er 30 år gammel. Opprinnelig er jeg fra kystperlen Flatanger, men har nå flyttet til Levanger hvor jeg trives veldig godt.

Da jeg var 8 år overtok familien en Bichon Frise på 8 år. Caro, som han het, hadde bodd i byen til et pernsjonistpar som ikke så råd for å ha han lengre. Det gikk ikke lang tid før Caro og jeg ble bestevenner. Til tross for sine korte bein var han med på lange fjellturer og var en fantastisk turkompis. Caro ble over 16 år før han forlot oss.

Min bror har hatt Breton i 12 år, og disse to har vært en stor del av mitt liv. Lenge ville også jeg ha breton, men det var før jeg kom over springeren. Gleden var ubeskrivelig da jeg den 24.11.2012 dro til Umeå og kennel Red Creeks for å hente hjem MIN EGEN hund! Jeg skulle gjerne hatt egen hund før det, men pga studier og diverse så passet det aldri.. Nå kan jeg ikke se for meg et liv uten hund, verken welsh eller engelsk springer.

Ezzi ble hentet hjem i 2012 og vi ble umiddelbart veldig avhengig av hverandre! Jeg er utrolig glad for at jeg valgte denne rasen! Da Ezzi var ca 6 mnd begynte utstillingseventyret og nå har vi vært på mange turer rundt om i Norge for å stille ut. Litt før hun ble 2 år stilte hun på sin første blodsporprøve, og ble belønnet med 2.pr! Og dermed var vi i gang med sporeventyret også! 

Hundene mine er med på det meste og når jeg er på jobb er de med som resepsjonshunder. Hjemme er de også med på det meste, når jeg er på kjøkenet ligger de på kjøkkengulvet, når jeg er på badet ligger de utenfor baddøra, når jeg sitter og ser tv ligger de helt inntil meg - delvis i fanget, og når jeg går på tur er de selvfølgelig med, lykkelig som bare det.