Valpeplaner 2019

Les mer om dette kullet her.

Fôrvert?

En fôrvertavtale med kennel Zenova innebærer at oppdretter og fôrvert står sammen som eiere på hunden, men hunden bor til fôrvert. Fôrvert får hunden til en sterkt redusert pris mot at oppdretter har avlsrett/rett på to kull etter hunden innen den er 5 år (8år på hannhund). Etter dette skrives hunden helt og holdent over på fôrvert.

For at samarbeid og oppfølging skal fungere på best mulig måte må du som fôrvert bo i nærheten av oppdretter (Trøndelagsområdet). Oppdretter har også rett til å ta med hunden på utstilling og eventuelle andre prøver, men dette skal fôrvert ha beskjed om i god tid på forhånd.

Fôrverten skal holde hunden i god kondisjon hele tiden, dvs at den skal holdes i god form (ikke for tykk, ikke for tynn), og den skal få den mosjonen den trenger. Hunden skal fôres med et fôr som er bra for hunden, pelsen skal holdes fin og flokefri, og alle vaksiner/helsesjekker skal følges opp. Oppdretter klipper og ordner pelsen så lenge hunden er deleid, og er selvfølgelig behjelpelig etter dette også. Oppdretter står for avlsforikring, og all annen utgift i forbindelse med et kull, mens fôrvert står for alle de dagligdagse utgifter samt HD-røntgen, slik som en "vanlig" valpekjøper

Hunden skal være et fullverdig familiemedlem til fôrvertsfamilien. Den eneste forskjellen på en eid og en deleid/fôrvertshund er i praksis at fôrvertshunden blir lånt av oppdretter noen helger i løpet av  året i forbindelse med utstilling o.l, og når hunden skal ha kull. Da blir hun til oppdretter fra litt før fødsel og til valpene er ca 8 uker. En hannhund på fôr vil kun være borte fra hjemmet sitt i forbindelse med utstilling o.l.

 

Høres dette interessant ut, så ta kontakt for en prat :)

 

 

Slik kan det bli med en Welshvalp i huset:

Welshen er en sosial rase som helst vil være midtpunktet i familien. Det blir lite med privatliv og du er skjelden alene, da welshen stortsett følger deg som en skygge. Grenser er dermed viktig og man bør starte tidlig med å trene valpen på å være hjemme alene siden separasjonsangst  er en svakhet på rasen.

 Man kan også oppleve en oppblomstring av hybelkaniner etter at valpen er kommet i hus - helt normalt. Noen ganger kan disse hybelkaninene ha små reir i form av pinner og kvister. Dette har hunden vært i skogen og samlet inn, og lagret i pelsen sin til den kom inn igjen til hybelkaninene. Welshen har en god del pels og det er viktig at denne er velstelt pga helsemessige årsaker. Jeg vil selvfølgelig være behjelpelig med dette. Likevel kan det være fornuftig å investere i en god kam, ei saks og ei klippemaskin. 

Welshen er en jakthund og en lystapportør. Dette betyr at det er en stor sjanse for at den finner seg ting som den kan bære rundt på, og sansynligvis ødelegge/"drepe".

Hos oppdretteren:

Valpene vil vokse opp som familiemedlemmer hos oss. Fra de er ca 3 uker vil vi ta i mot besøk slik at valpene blir vant til forskjellige mennesker. Som oppdretter vil jeg gjøre det jeg kan for at valpene skal få en god start på sosialiseringsperioden ved at de får boltre seg på nye områder, og oppleve nye ting på en trygg måte. Jeg vil også bruke så mye tid som mulig på hver valp, slik at de blir vant til å bli håndtert.

Dette kan dere forvente av meg som oppdretter:

Jeg ønsker å gi valpen det beste livet den kan få og vil derfor være tilgjengelig om det skulle være noe. Jeg ønsker at valpekjøperne skal kunne ta kontakt uansett hva det måtte være, og jeg vil veldig gjerne følge opp og se hvordan det går med valpen og hvordan den utvikler seg.

Det første året vil jeg bistå med pelsstell gratis, etter det vil det koste litt, men Zenovahunder får alltdi rabatt!

Om jeg har tid og mulighet kan jeg godt passe på hunden hvis dere skal på ferie eller lignende.

Dette forventer jeg av mine valpekjøpere:

At dere har satt dere inn i arbeidet som kreves ved å ha en welsh, og har tid til å ta dere av den på en god måte. Det vil bli en del ekstra utgifter (fôr, bånd, kobbel, bur, tepper, matskåler osv.), og det vil gå med ganske mye tid til å sosialisere, miljøtrene, håndtere og trene opp en valp. Det er veldig lurt å bruke mye tid til dette for å få en trygg valp og senere en trygg voksen hund. Å bruke tid på å lære hunden å bli håndtert vil gjøre jobben med pelsstellet enklere, for det er litt pelsstell på en welsh.

At dere gir hunden det gode livet den fortjener med både mosjon og masse kjerlighet.

Jeg vil at dere skal besøke oss minst en gang før valpene er leveringsklare så vi kan bli litt bedre kjent, og vil dere besøke oss flere ganger er dere hjertlig velkommen til det.

I kontrakten vil det også stå at valpen skal HD-røntges i rimelig tid etter fylte 12 mnd. Dette er både for deres del, for å få vite om hunden har noen problemer, og for min del med tanke på videre avl.

Jeg håper også dere vil sende bilder av valpen og fortelle meg hvordan det går. Ikke nøl med å ta kontakt! :)

 

Valpene blir levert med:

Id-chip med registrert dyreidenitet, vaksine og helseattest

stamtavle (selvfølgelig)

Blitt behandlet mot innvollsorm

Nkk´s kjøpskontrakt

Valpeperm med litt info om valpen, og tips og råd

Valpepakke med bl.a fôr og pledd som det lukter mor og søsken av

Gratis pelsstell det første året, etter det til redusert pris

Hundepass (om jeg har mulighet)