8 uker og flytteklare

Tiden har gått så fort og valpene er allerede 8 uker gamle. På mandag var de hos veterinæren og fikk chip,

vaksine og helseattest. De var kjempeflinke !

Nå er de klare for den nye verden!

 

7 uker gamle!

7 uker gamle og allerede snart klar for å flytte hjemmefra. Jeg nyter hverdag, og det kommer

til å bli litt vanskelig å sende de fra seg, men jeg tror de kommer til å få det fint til sine nye

familier. I går hadde vi en fotoshoot og her er resultatet:)

6 uker gamle

Som tiden flyr! Valpene blir 7 uker på tirsdag og da er det bare en uke igjen til de første begynner å flytte. Jeg har vært veldig dårlig til å oppdatere hjemmesiden i det siste da det har vært veldig travelt her, selv om jeg har hatt ferie.

Ezzi fikk jurbetennelse og ble veldig dårlig. Det endte med et sprukket jur som trengte pleie 24/7 (i nesten ei uke, før det ble pleie fra morgen til kveld, altså ikke om natta). I denne perioden måtte valpene klare seg uten mor. Heldigvis hadde de flinke tante Celia som stilte opp, så de ser ikke ut til å ha fått varige mén av den grunn :)

Deretter ble det flytting. Nå har vi kommet oss inn i ny leilighet og hundene (og jeg) har mye bedre plass. Det var litt godt. Nå har ting begynt å roe seg litt, heldigvis, så da er det virkelig på tide med en oppdatering! Valpene vokser og utvikler seg for hver dag som går. De er godt vant med mitt tantebarn, Pernille, på ett år som herjer å styrer sånn som ettåringer gjør. De har vært på en lekeplass og i skogen, kjørt bil, treft fremmede folk og hunder, lekt med en gåsevinge og andre rare leker osv. Jeg prøver å presentere de for så mye nytt som jeg klarer, slik at de skal bli trygge og robuste valper.

5 uker

Anton, Adelle, Alesso, Avicii, Aron og Ailo

Anton

3 uker gamle!

Valpene er nå 3 uker gamle. De har fått opp øynene og hører gradvis mer og mer. Nå har de også begynt med fast føde: utvannet tørrfôr blandet med geitmelk. Dette falt virkelig i smak! Og Ezzi rydder gladlig opp den maten de søler utover;)

Valpene har også begynt å leke litt med hverandre, og de blir stadig stødigere på føttene. De har allerede vært med å kjørt bil noen runder, og til helgen reiser vi på ferie :) (flere bilder i fotoalbumet nederst på siden)

God sommer alle sammen!

2 uker gamle :)

Valpene vokser og vokser. De har alle åpnet øynene og de rosa nesene har blitt nesten helt svart. De har også fått møte tante Celia som endelig har kommet hjem igjen. Alt er bare bra :)

1 uke allerede!

En uke har gått siden disse små nurkene kom til verden <3 De vet å finne veien til matfatet, og har lagt på seg mye på ei uke. Adelle er den mest griske av dem alle, og er også den tyngste. Hun blir nok sjefen i flokken ;) Alt går fint og jeg koser meg masse med de små og deres skjønne mor.

Neders på denne siden finner dere et fotoalbum, der ligger det flere bilder av de små. Ellers legger jeg også ut en del bilder/filmer på instagram (siljelindseth).

A-kullet har kommet til verden!

 På dag 63 etter 2. paring ble disse nuskene født, 5 hanner og 1 tispe. Alt gikk veldig bra, men siden det gikk et par timer fra fostervannet uten at Ezzi hadde noen pressrier, valgte vi å dra ned på klinikken for sikkerhets skyld. Der tok vi røntgen og fant ut til vår store glede at alt så bra at og at det var 6 valper i magen til Ezzi!

Torunn (veterinæren) satte Ezzi på drypp (sukkervann med kalk) og da gikk det ikke lenge før hun begynte å presse. Lille (store) Anton lå med rompa først og føttene fremover, så det var ikke så lett å få han ut. Jordmorassistent Lise fikk tak i føttene og fikk rettet han opp, og plutselig kom han fykende. Sekretær og assistent Anne Berit noterte tid og vekt.

Når Anton først hadde kommet, kom Adelle, Alesso og Avicii flygende rett bak. Så måtte Ezzi ha seg en liten pause, før Aron og Ailo ble presset ut. Ezzi var kjempeflink! Og morsinnstinktet kom med Anton. Nå ligger hun i kassen og våker over sine små. Jeg måtte dra henne med meg ut så hun fikk tisse, og da hun var ferdig spurtet hun inn igjen <3

Anton 410g, født 10.35

Adelle 460g, født 10.39

Alesso 440g, født 10.45

Avichii 400g, født 11.05

Aron 370g, født 12.12

Ailo 385g, født 12.24

Uke 7

Nå er det bare 2 uker igjen, og idag kjente jeg livet i magen til Ezzi for første gang <3 Jeg tok også ultralyd på henne i går og valpene er veldig aktive. Ezzi har gått opp nesten 4kg iløpet av drektigheten og det blir ikke noe lettere etterhvert som dagene går.. Men formen er heldigvis veldig bra!

Uke 6

Magen vokser! Ezzi er i fin form, men synes det er litt tungt. Hun rusler bare ved siden av når vi er på tur, men kan fortsatt finne på å frese fra seg en runde med Celia.  I dag tok vi ultralyd igjen for å se hvordan det går med de små, og det var masse aktivitet i magen! Vi ble stående å se på to stykker som hadde hikke<3 For to uker siden var de bare som små erter, og nå kunne vi se at det var små hunder inni der. Vi så tydelig ryggraden og hode, vi så at de sprella med føttene, og vi så tilogmed at den ene gjespet! Veldig fasinerende og koselig å se<3

 

5 uker

Nå begynner det å bli mage! Ezzi synes det begynner å bli litt tungt, så hun tar livet med ro. Hun blir også veldig sugen på noe godt om kvelden, så da maser hun litt... Ellers er hun i fin form!

 

3 uker 

Ezzi ble nok paret litt tidlig så hun var ikke 3 uker på vei før på torsdagen. Fredag tok vi ultralyd og der fant vi små fosterblærer, minst 4! Et gledelig resultat på fredag den 13.

Ezzi er i fin form, men er blitt mer knytta til meg (trodde ikke det var mulig). Hun er også mye roligere enn før, men da vi var på tur i dag og trente apport, var hun full av energi og jobbet perfekt! Matlysten er ikke på topp, så nå må jeg være litt kreativ - det går en del leverpostei for å si det sånn ;)

 

2 uker etter parring

Det er allerde to uker siden vi var i Stockholm, men det er ennå for tidlig å si om den daten resulterer i valper. Uansett er Ezzi i fin form, spiser litt mer enn normalt og er mer kosete. Det er jo positivt. Vi får bare vente i spenning litt til! :)

Eventuell termin er 20.juni.

Etter mye leting og tenking har jeg endelig tatt et valg! Ezzi skal pares med en vakker hannhund som heter Colin, Welford's I'm Number One.

Jeg håper at dette blir en bra kombinasjon, og at Ezzi og Colin utfyller hverandre. Colin er en trivelig hannhund som har gjort det bra på utstilling og er både norsk og svensk utstillingschampion. Han er tillitsfull og livslglad, og møter nye mennesker og hunder med et smil.

I dette kullet håper jeg på friske, rasetypiske og glade valper som elsker oppmerksomhet. Mor til kullet shower på utstilling, samtidig som hun elsker både å gå spor og gå i fjellet på jakt etter fugl. På morslinjen er det flere viltsporchampions så jeg vil tro at valpene også vil kunne få anlegg for dette.

Begge foreldre er røntget med frie hofter (mor A, far B), og gonioskopert og øyelyst ua.

Her er valpenes foreldre og besteforeldre: